Stichting BREIN

Een volledig vernieuwd communicatiekanaal

Strategie, concept, design & development

Stichting BREIN onderzoekt en bestrijdt grootschalige auteursrechtinbreuk en -misbruik van muziek, film, series, boeken, geschriften, beeld en games. Om alle belanghebbenden goed te kunnen informeren over de belangrijkste ontwikkelingen, ontwierpen wij een volledig nieuwe website.

Typografie

De twee complementaire fonts brengen elkaar in balans. Merriweather is een font dat ontworpen is voor optimale leesbaarheid op digitale schermen. En de Archivo zorgt voor duidelijke koppen.

Duidelijke informatieverstrekking

De boodschap van Stichting Brein is helder: ‘grootschalige auteursrechtinbreuk en -misbruik van muziek, film, series, boeken, geschriften, beeld en games moet bestreden worden’. Hierop zijn dan ook onze ontwerpkeuzes aangepast. Duidelijk en rechtdoorzee.

Kleurgebruik

Door de rode huisstijlkleur iets aan te scherpen ontstaat op het web een prettige verhouding tussen de primaire kleuren zwart, rood en grijs. Heb je de ‘dark-modus’ al gezien?

Informatief voor alle belanghebbenden

Wist je dat zelfs e-books veelvuldig worden gekopieerd en illegaal worden verspreid? Het aantal belanghebbenden is groot. Daarom hebben we alle informatie handig gestructureerd zodat bezoekers van de nieuwe website direct de weg vinden.

Meer informatie over deze case? Laat het ons weten