VondelCS / AVROTROS

Het eerste Internationale Drone FilmFestival in Amsterdam

Branding, Concept, Design & Development

AVROTROS organiseerde het allereerste Internationale Drone FilmFestival in Amsterdam. Voor dit nieuwe initiatief ontwikkelden wij de Brand Identity en een nieuwe website, die precies aansloot bij de doelgroep: filmmakers uit de hele wereld.


Een herkenbare huisstijl

Voor de tien verschillende categorieën werden filmmakers uit de hele wereld uitgenodigd. De herkenbare huisstijl was het fundament voor de internationale conferentie, die gekoppeld was aan de eerste awarduitreiking.InAir.Amsterdam

AVROTROS wil een venster zijn voor verbeelding en vooruitgang. Met InAir.Amsterdam opent de omroep een internationale online competitie voor drone-video’s.

Filmcompetitie voor makers

Makers werden wereldwijd opgeroepen om korte films in te zenden op het gebied van: nieuws en documentaires, sport, architectuur, landschap, fictie en video’s die een mix van verschillende innovatieve filmtechnieken laten zien. De jury onder leiding van regisseur Tim Oliehoek heeft uit alle inzendingen per categorie een winnaar gekozen.

Website als online festivalguide

Makers konden hun werk inzenden via de speciaal ontwikkelde website. Maar tevens was dit de online festivalguide waar bezoekers kaarten konden kopen, sprekersschema’s konden bekijken en de agenda in de gaten konden houden. Multifunctioneel dus.

Samenwerken en resultaat boeken

Door de nauwe samenwerking met AVROTROS waren wij in staat om in een korte tijd razendsnel resultaat te boeken. Van scratch naar lancering. Een intensief traject. Daarom zijn we erg trots op deze co-creatie en wij kijken dan ook met veel plezier terug op dit bijzondere evenement.

Een jury van vakprofessionals

AVROTROS wil met InAir.Amsterdam creatieve makers activeren. Hobbyisten, maar ook professionals. Het wordt pas ‘film’ als er regie is; een vertelling en een montage van beelden. Wereldwijd kan iedereen zijn werk inzenden en meedingen naar de titel. Een jury, onder anderen bestaande uit regisseur Tim Oliehoek, directeur van de Nederlandse Filmacademie Bart Römer en presentator van het NOS Journaal Simone Weimans, kiest uit alle inzendingen per categorie een winnaar.

 

 

 

 

Bekijk ook de officiële aftermovie

Ben je benieuwd hoe deze dag verlopen is? Bekijk dan de officiële aftermovie.

Meer informatie over deze case? Laat het ons weten